Var vi finns 2019-08-02T12:59:08+00:00

Kontaktinformation – Vill du komma i kontakt med vår ungdomsverksamhet? Använt formuläret under Kontakt eller använd ”messenger” på Facebook

Blekinge

Vi bedriver ingen lokal eller regional ungdomsverksamhet i Blekinge.

Bor du i Blekinge är du varmt välkommen att ta kontakt med något angränsande förbund (Skåne har verksamhet i Kristianstad och Kalmarförbundet i Kalmar). Du är också varmt välkommen att söka alla våra centrala kurser!

Bohuslän-Dal

Försvarsungdom Bohuslän-Dal samarbetar med Hemvärnsungdom som under överinseende av Försvarsmakten bedriver ungdomsutbildning för tjejer och killars i åldrarna 15-20 år. Ungdomsverksamheten vänder sig till dig som fyllt 15 år och gillar utmaningar, är intresserad av friluftsliv och tycker att det skulle vara spännande att pröva på det militära livet.

Dalarna

Vi bedriver ingen lokal eller regional ungdomsverksamhet i Dalarna.

Bor du i Dalarna är du varmt välkommen att ta kontakt med något angränsande förbund. Du är också varmt välkommen att söka alla våra centrala kurser!

Gävleborg

Mer information kommer…

Göteborg

Försvarsutbildarna-Göteborg bedriver ungdomsverksamhet genom Göteborgs amfibiekårsförening.

Vårt geografiska verksamhetsområde är Göteborgs-, Mölndals-, Partille- Kungälvs-, Kungsbacka-, Öckerö-, Ale-, Lerums-, Härryda- och Tjörns kommuner.

Halland

I regel har vi ett övningstillfälle per månad och då rycker våra ungdomar in på fredagkväll och ut på söndag eftermiddag. I anslutning till terminssluten så genomförs det en slutövning där ungdomarna sätts på prov och få använda sina kunskaper från övningarna på bästa sätt.

Jämtland

Mer information kommer…

 • Central ungdomsverksamhet

 • Regional ungdomsverksamhet
  Verksamheten bedrivs huvudsakligen i Östersund och Dagsådalens övningsfält

Kalmar

Kalmar ungdomskompani (bildat 1921) bedriver militär ungdomsverksamhet i Kalmar län för ungdomar mellan 15 och 20 år. Man har i regel åtta-tio övningar om året, samt deltar i den årliga Rikshemvärnstävlingen på HvSS. Verksamheten är omfattar allt från vapentjänst till överlevnadsutbildning och fältidrott.

Kronoberg

Mer information kommer…

Norrbotten

Vi bedriver ingen lokal eller regional ungdomsverksamhet i Norrbotten.

Bor du i Norrbotten är du varmt välkommen att ta kontakt med något angränsande förbund. Du är också varmt välkommen att söka alla våra centrala kurser!

Norra Småland

Ungdomsavdelningen samlar ungdomar från hela Jönköpings län. Helgövningar arrangeras ca 10-11 gånger per år och äger rum i Eksjö eller Skillingaryd.

Skaraborg

Inom förbundet genomförs fem längre övningar per år, vilka följer Försvarsutbildarnas utbildningsgång för ungdomar. Varje utbildningssteg tar ett år att genomföra och startas på hösten och avslutas med en utbildningskontroll.

Huvuddelen av ungdomsutbildningen genomförs vid någon av Försvarsmaktens utbildningsplatser i Skaraborg, men med ungdomsledare och instruktörer ur Försvarsutbildarna.

Skåne

Försvarsungdom Skåne driver flera lokala ungdomsavdelningar som har verksamhet 1 – 3 gånger per vecka. Förbundet genomför ett antal regionala övningar och skjuthelger per samt genomför två mycket välbesökta större centrala ungdomsskolor och en sommarkurs per år.

 • Central ungdomsverksamhet

 • Regional ungdomsverksamhet
  Genomförs oftast i anslutning till Falsterbo Kursgård, Önnarps övningsfält, P7 Revingehed eller Rinkaby Skjutfält.

 • Lokal verksamhet
  Helsingborg
  Hässleholm
  Kristianstad
  Kävlinge
  Landskrona
  Lund
  Malmö
  Sjöbo
  Trelleborg

 • Länkar
  Facebook

Stockholm och Södermanland

Förbundet är en sammanslagning av gamla Stockholm och Södermanlands förbund och driver flera ungdomsavdelningar genom ett antal föreningar.

 • Central ungdomsverksamhet

 • Regional ungdomsverksamhet

 • Lokal verksamhet
  Bromma (Bromma, Ekerö och Solna Stad samt Sundbyberg Stad)
  Eskilstuna
  Järfälla (Järfälla och Upplands-Bro kommuner)
  Katrineholm
  Nordöstra (Täby, Danderyd, Vallentuna och Österåker samt Vaxholm Stad)
  Nyköping
  Strängnäs
  SYD (Botkyrka, Huddinge, Nynäshamn, Salem och Södertälje)
  T-Unga (Alla kommuner inom Stockholms län samt Solna, Sundbyberg och Vaxholm Stad)
  Upplands Väsby (Sollentuna, Upplands-Väsby, Sigtuna)

 • Länkar
  Facebook

Uppland

Mer information kommer…

Västerbotten

Mer information kommer…

Västernorrland

Mer information kommer…

Västmanland

Mer information kommer…

Värmland

Mer information kommer…

Älvsborg

Mer information kommer…

Örebro

Vi bedriver ingen lokal eller regional ungdomsverksamhet i Örebro.

Bor du i Örebro är du varmt välkommen att ta kontakt med något angränsande förbund. Du är också varmt välkommen att söka alla våra centrala kurser!

Västanstång

Försvarsutbildarna Västanstång bedriver verksamhet för ungdomar 15-20 år i Linköping. Verksamheten omfattar en stor mängd utbildning av olika slag – gemensamt är att allt sker under militära förtecken.